Ull - Slik bør du vaske ullklær

En av de mange fordelene er at ull inneholder lanolin som gjør at fibrene er selvrensende, og du må ikke vaske ullplagg hver gang du har brukt det. Mange ganger holder å bruke en fuktig klut eller børste bort flekken. Et ullplagg kan også luftes for å få vekk lukt!

Hvordan vaske ullklær?

De gangene det likevel er nødvendig å gi ulltøyet en omgang med såpe og vann, kan alle plaggene vaskes i vaskemaskin på ullprogram (40°) med vaskemiddel for ull.

1. Som vanlig, skill svarte og hvitelyse klær; Vask med like fargetoner.
2. Vreng plagget før vask.
3. Ikke fyll vaskemaskinen for full.
4. Vask i maskin på ullprogram ved 40 grader, bruk kun vaskemiddel for ull.
5. Ikke bruk blekemiddel eller skyllemiddel.
 
Husk: Alltid ta en titt på vaskelappen før vasking.
 
 
Hvordan skal man tørke ull?
Plaggene kan tørkes i tørketrommel ved lav varme (ullprogram). Eller: Lette plagg henges til tørk som vanlig – tunge må legges.
 
Hvordan skal man oppbevare ullklær?
Brett de rene og tørre plaggene på normal måte, og oppbevar dem liggende i en hylle eller skuff.
 
Det er slett ikke så vanskelig å ta være på og vaske ullplagget. Om det gjøres riktig kan et ullplagg holdes seg like fine gjennom mange år!

Ull eller bomull? - Babyens første klær

Er du gravid og lurer på hva du og barnet ditt trenger på sykehuset, er du en ny mamma eller leter etter en unik gave for en baby shower, fødsel, bursdag eller dåp - så er Meri Fairy produkter perfekte. Vår samling er en rekke fantastiske, trygge, myke og hudvennlige første klær og tilbehør som harmonerer med hverandre helt og fullt. Hvert element er en kombinasjon av naturlighet, enkelhet og unik funksjonalitet. Ved å velge plagg i merinoull til babyen, trenger du færre plagg enn det som er anbefalt for bomullsklær. Merinoull har god motstand mot smuss og blir ikke så lett skittent. På grunn av lanolinets selvrensende egenskaper behøver en ikke å vaske det så ofte.

Hvorfor kommer du å elske Meri Fairy?
Vi benytter bare Oeko-Tex sertifisert garn (det betyr at garnet ikke inneholder noen helseskadelige stoffer) av den høyeste kvalitet. Det er en av de eldste, mest verdifulle naturlige fibrene i verden. Holdbart, men likevel svært delikat og myk, ideell for sensitiv hud av den nyfødte fra første dagene i livet. Klærne er hypoallergiske og antibakteriell. Ull er ikke statisk og trekker ikke til seg støv. Midd kan ikke overleve i ull og den holder ikke på fuktighet. Det absorberer lett svette, men lagrer ikke på den.

Pustende merino tillater å opprettholde en konstant kroppstemperatur på innsiden av klærne, soveposen eller under teppet, noe som er spesielt viktig når det gjelder barn hvilken termoregulering system er på modning.
Der er flere grunner til at du vil elske Meri Fairy - fra praktiske, funksjonelle fasonger, igjennom de sarte fargene, til sikkerhet i bruk, en enestående kvalitet og et fint design.
I Meri Fairy sørger vi for at størrelsene og stilene passer perfekt til barn. Det er bedre med for stort enn for smått sies det. Men tenk fornuftig, litt stort er greit for de vokser ganske fort. Men for store klær kan hinde lek og være vanskelig å bevege seg i. Meri Fairy klær er behagelige å ha på og de er praktiske å ta på og av. Et strikket plagg er mer bevegelig enn et vevd plagg, og kan derfor brukes over lengre tid. Klær er ekstremt trygge - ull er svært tungt antennelig fra naturens side, noe som gjør det svært lite brannfarlig og til et av de minst brennbare naturfibrene, i motsetning til bomull og syntetiske stoffer. Det er trygt å sove i! Deres allsidighet og holdbarhet gjør at de utvilsomt blir den langsiktede investering – fra eldre søster overført til sin yngre bror (eller vice versa). Ull har vært til stede i mange generasjoner, og ulltøy har blitt overført fra generasjon til generasjon.


Merino er i grunnet veldig slitesterk fiber, så er det usedvanlig lett å beholde den i veldig god form, selv om den er brukt intensiv. Likevel, jo bedre du tar vare på dem, jo lengre skulle den se bra ut og være til nyte for deg lenger. 

Hvordan kle barn riktig?

Mosjon er sunt
Barn er selvsagt veldig aktive og leker ute, uavhengig av vær og årstider. Om våren og høsten kan det være godt og varmt i sola, mens det fortsatt er isende kaldt i skyggen. Påkledningen av de små er en utfordring når været er så lunefullt. I løpet av våren, til tross for ustabilt og uforutsigbart vær - må man springe ut av huset uten lue og jakke, for å nyte de første solstråler; om sommeren må man ha vannsprederen på nesten hele dagen, om høsten hoppe i hver eneste sølepytt , og om vinteren må man lage den største snømannen i verden! Har de det gøy sier de nødvendigvis ikke fra selv om de fryser! En liten kropp blir førtere nedkjølt enn en stor. Dette betyr at barn mer enn noen andre trenger den største beskyttelse mot plutselige temperaturendringer. Altfor tykke klær på barnet gjør at systemet med termoregulering blir forstyret. Dette bidrar til mindre toleranse for temperatur endringer og for forkjølelse. Vennligst kontroller alltid nakken til barnet ditt og at det ikke er for varmt eller svett. Ikke vær bekymret når barnets hånd eller nese er kaldt - det trenger ikke å bety at barnet fryser.
 
 
HVORDAN KLE BARN RIKTIG?
De første årene av et barns liv er en periode med intensiv utvikling av immunitet. Sjekk hvordan du kan støtte barnets immunitet ved å velge riktig klær. Bli kjent med klesreglene som gjør at barnet ditt kan ha det gøy hver dag uten risiko for frysing eller overoppheting av liten kropp. Den største problemstillingen er at et barn ikke kan kle seg selv fornuftig, og forteller heller ikke om de er for varme eller for kalde. Som alle foreldre vet, er barn forskjellige. Noen er i farta hele tiden, mens andre liker å sitte og pusle med ting. Prøv alltid å kle ditt barn med lag som er lett å kle på og ta av. Er du i tvil om hva det er lurt å kle på før man skal ut, ta heller på et lag ekstra. Det er mye letter å kle av et barn enn å ta på mer tøy senere! Husk også at dersom du bruker solkrem/kuldekrem skal den smøres på 30 min. til 1 time før man skal ut.
 
Det første laget – innerlag
Det første laget av klær skal være naturlig, mykt og pustende. Som den andre huden. Det perfekte innerlaget bør/skal ikke begrense fri bevegelse og regulerer temperaturen på barnets kropp. I tillegg, skal de innerste klærne transportere fuktighet vekk og holde kroppen varm og tørr. Å bruke ull innerst er selve fasiten for å holde barn tørre og varme. Ull gjør på en måte alt!
 
Barn og småbarn kan ikke regulere temperaturen sin som voksne og derfor miste varmen 4 ganger raskere. Merinoull, takket være sine allsidige egenskaper, er den beste fiberen som du kan kle barnet ditt direkte på huden uten bekymring. Bomull er også myk og pustende, men våt, blir den rask tung, klebrig, kald og tørker langsom. Merinoull kan ta opp mye veske før den kjennes våt, og selv når klærne er våte er ullen varm mot huden og tørker fort. Klær laget av merinoull er ideell som det første laget.
 
Andre lag – mellomlag
Mellomlaget er det andre isolerende laget som er nødvendig på kaldere dager. Over ullundertøyet anbefales det noe godt og varmt som f.eks en god og varm ulldress. Her kan man selvfølgelig heller bruke en ullgenser og ullbukse om man har det. Ullklær fra Meri Fairy er det beste valget for barn, pga. de puster og fortsetter med det som er utført av det første laget mot kroppen. Bruk ull året rundt.
 
 
Tredje lag – ytterlag
Ytterlaget er litt som et skall, som skal beskytte de forrige lagene mot vanskelige værforhold. Lett som en fjær og varme klær av naturlig dun, vil fungere perfekt under kalde dager, og et regntøy av pustende og mykt stoff vil beskytte barnet mot regn. Lua skal sitte godt på hode. Den skal dekke godt ved ørene, uten å være så stor at den detter ned i øynene. Ha gjerne to luer liggende, en som er god og varm, og en som er litt tynnere. Barn svetter lett hvis det ikke er så kaldt og de har på seg en veldig varm lue. En buff kan også være kjekk, da den kan brukes på flere forskjellige måter. Jo mer du følger prinsippene for å kle barnet ditt riktig, desto bedre forbereder du barnets immunsystem for å sikre sin helse helt fra de første dagene i livet.

Litt om hvordan det startet

Kjære dere

Vi vil gjerne få takke dere alle for at dere stoler på oss og kjøper våre produkter. For bare fem måneder siden presenterte vi vår første samling, og i dag er noen av disse produktene utsolgt. Vi er takknemlige og veldig, veldig glade, fordi i teffer smaken deres.
På det norske markedet finnes det en stor mengde veldig gode merkevarer som har eksistert lenge og har en sterk posisjon. Disse er veldig gode merker, mine barn har brukt og fortsetter å bruke klær fra disse merkene. Vi verdsetter klær av god kvalitet høyt. Vi, som erfarne mødre i trettiårene har bestemt oss for å lansere nye produkter i 100 % merinoull produsert i vårt land, i Europa. Det var ikke mye å stusse over... dette var vår drøm, og drømmer må kjempes for. Så for et og et halvt år siden bestemte vi oss for å skape et nytt klesmerke. Starten var ikke enkel, faktisk har det vært ganske vanskelig innimellom....men det skal vi skrive om neste gang.


Noen av de første designene har allerede vært i hodene våre i lang, lang tid, men først trenger vi å flytte dem ut av hodene våre, nedpå papiret og utarbeide detaljene. Da designene var klare begynte søket etter en merinoleverandør. Aller først ble det laget prøver av en ullsort. Dessverre viste det seg at denne sorten loet mye. Så en nytt forsøk med en annen ullsort. Denne var heller ikke av rett kvalitet. Ikke før en av fabrikkene anbefalte oss en leverandør i Italia, fant vi det vi lette etter. Og endelig, vi hadde funnet den rette merinoullen, den tynneste av alle, veldig delikat, nydelig myk kvalitet.


 

Vi hadde fremdeles ikke funnet fabrikken som ville produsere våre produkter. Vi bestemte oss for at produksjonen skulle finne sted i Europa, ikke i Kina. På ny stod vi foran fire måneder med leting.

Våre barn har vært og er våre testere. Da redet ikke vanskelig å forstå at dette var en helt spesiell test for oss. Her produksjonen skulle være klar i august, men vi rakk knapp nok å bestille garnet for hele samlingen innen den tid. Så kom valget av farger, det var heller ikke lett. Det viste seg at for noen farger for eksempel lilla var det minst seks ukers ventetid. Det hadde vi ikke forutsett. September kom, endelig fikk vi tak i garnet, produktene våre begynte å ta form, men det varte helt til desember før produktene kom til Norge. Det tok lang tid, men var verdt det. Produktene våre er vakre, perfekte... av aller beste kvalitet, akkurat slik vi ønsket.


 

Vi håper dere vil like klærne våre. Vi håper også dere vil anbefale oss videre. Vi er åpne for alle tilbakemeldinger forslag.

Velkommen til vår verden!

Meri Fairy

 

På besøk hos Merino-sauene

Visste du at den første sauen satte sin fot på New Zealand i 1773? Den seilte der sammen med kaptein Cook. I dag er det 10-12 sauer per person på New Zealand.

Meir Fairy produktene er laget av den reneste formen av ull. Den mest delikate ullen av Merino- sauer som beiter på New Zealand. Vår forretningsforbindelse, Rafal, har besøkt Merino-sauene. Han kan bekrefte deres gode levevilkår samt kvaliteten på fleece. Og selvfølgelig, merios har blitt fotografert.

Vi vil gjerne invitere deg til det vakre billedgalleriet for å ta en titt på landskapet i spett med ullete siluetter i horisonten....

 

ENDELIG KLAR

Nå, etter 11 laaange og veeeeldig travle måneder, er vi klare. Vi ønsker å invitere dere til den nye nettbutikken vår, hvor dere finner deilige barneklær i 100% ekstra fin MERINOULL. Velkommen til Meri Fairy eventyret! Ta dere litt tid til å utforske sidene våre og opplev vår søte design for babyer og småbarn. 

Våres fanpage: https://www.facebook.com/MeriFairyNorge/ 

Instagram: merifairy_norge